Partners

Gepassioneerde wijnmakers aan onze zijde

Wist je dat…..wij ook verschillende wijngaarden hebben in Nederland?

Bij Het Nieuwe Wijnhuys draait alles om beleving, kwaliteit en passie. Daarom werken we samen met wijnmakers die net als wij geloven in vakmanschap, aandacht voor het product en respect voor hun omgeving. Onze partners zijn niet zomaar leveranciers; het zijn gepassioneerde ambachtslieden die hun kennis, traditie en liefde voor wijn delen, zodat wij jou de mooiste wijnen kunnen aanbieden.

Wijngaard Boscowa – Olst, Nederland

Wijngaard Boscowa is een kleinschalige, vanuit hobby ontstane wijngaard, waar de druiven Solaris en Johanniter met veel zorg worden geteeld. De wijnen van Boscowa laten zien dat Nederland verrassend kwalitatieve wijnen produceert, en vormen een prachtige toevoeging aan ons assortiment.

Hybride Witte Druiven voor het Noorden

De Johanniter en Solaris zijn witte hybride druivenrassen die speciaal ontwikkeld werden voor noordelijke wijnstreken. De Johanniter werd in 1968 door Johannes Zimmermann aan het Freiburg Instituut gekweekt uit onder meer Riesling en Gutedel, met als doel een druif te creëren die goed bestand is tegen schimmels en vorst.

De Solaris ontstond in 1975 aan hetzelfde instituut uit Merzling en Geisenheim 6493. Ze rijpt vroeg, verdraagt kou goed en levert wijnen met een bloemrijk aroma en een hint van honing. Beide rassen tonen de kracht van veredeling voor duurzame wijnbouw in koelere klimaten.

Champagne Moutardier – Frankrijk

De geschiedenis van de familie Moutardier in het Franse Le Breuil gaat al eeuwen terug. In 1450 was een lid van de familie zelfs burgemeester van ‘Le Breuil’. 

De familie wordt dan ook gerekend tot de één van de oudste families van de druiventelers. De vader van Jean Moutardier begon in 1920 zelf met het maken en verkopen van champagne, waarbij zijn zoon Jean hem in 1946 opvolgde. Jean kocht diverse hectare verwaarloosde percelen op en maakte deze geschikt voor het verbouwen van druiven.

Het champagnehuis bevindt zich ruim 100 km ten oosten van Parijs in het dorpje Le Breuil, in het dal van Surmelin. Hier bij dit familiebedrijf wordt een prachtige reeks wijnen gemaakt van ware topkwaliteit en grote persoonlijkheid. Het Champagnehuis Jean Moutardier heeft tachtig procent van de wijngaarden beplant met de druif Pinot Meunier. 

Inmiddels beschikt de familie Moutardier over 18 hectare aan wijngaarden, die gunstig zijn gelegen op eersteklas hellingen gericht naar het zuiden met kalkhoudende grond van het dal. 

Op champagneflessen vind je over het algemeen geen jaartal omdat het bij de assemblage van champagne gebruikelijk is dat druiven van verschillende oogsten en verschillende jaren worden samengevoegd voor het beste resultaat. Een jaartal zul je dus ook bij de champagnes van de familie Moutardier vrijwel nooit op de fles zien staan.

Champagne Brut

Brut is een aanduiding voor een zeer droge champagne. Het zegt iets over de hoeveelheid suiker of rietsuiker dat na de eerste gisting aan de champagne is toegevoegd.
Een Brut champagne heeft een dosering van maximaal 15 gram suiker per liter.

Brut Nature is een zeer droge champagne waar helemaal geen suiker aan is toegevoegd. Naarmate er meer suiker wordt toegevoegd wordt de champagne zoeter. Dit kan oplopen tot meer dan 50 gram suiker per liter. Deze krijgt dan de benaming Doux.

Onze diensten

"Uw smaak is wat voor ons belangrijk is"

Welkom! Ben jij

18+?

Zo ja, dan wens ik je veel plezier op onze website en met jouw aankoop.

* Door op ‘ja’ te klikken ga je akkoord met onze cookies.